Woonhuis Eibergen (Grotestraat 75) gerenoveerd

Woonhuis Eibergen (Grotestraat 75) gerenoveerd

EIBERGEN – Enkele maanden terug was het historische huis op de hoek van het Zwikkelaarsplein nog helemaal vervallen. Na een grondige metamafose is de ‘oude troep’ (uit de jaren dertig) veranderd in een prachtig woonhuis met bedrijfsruimte. De buitenkant van het pand is van top tot teen al helemaal opgeknapt. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de duurzame renovatie. Van Wijnen is de hele week al druk met het isoleren van het dak (zie foto’s). Naast het dak is de volledige spouw ook geïsoleerd en zijn alle ruiten vervangen door dubbel glas.

Installatiebedrijf WSi zorgt voor nieuwe elektrische bedrading en plaatst in alle ruimtes gloednieuwe radiatoren. Maar een likje verf ontbreekt natuurlijk ook niet tijdens het opknappen van een huis. Schildersbedrijf De Koning is daar op dit moment mee bezig. Eind december moet de volledige renovatie afgerond zijn en kan het klassieke woonhuis en de bedrijfsruimte aan de Grotestraat verhuurd worden.

Belangstellenden kunnen nu al contact opnemen met Becedo Vastgoed. In het huis heeft vroeger kolenboer Schepers gewoond. “Het is een stijlvol huis. In de jaren dertig zijn er in Eibergen op meerdere plekken vergelijkbare woningen gebouwd. Het pand van bakkerij Schreuder is een goed voorbeeld”, zegt geschiedenis-deskundige Herman Schepers.

http://www.nieuwsuitberkelland.nl/2012/11/renovatie-historisch-huis-schiet-aardig-op/Tekeningen van het woonhuis (2 MB)